Id kategorii - 105 Itemid - 345 view - article id - 654 referer - http://aktywniepozdrowie.pl/sniadania-na-wynos/styczen/tydzien-4/654-wtorek uri - /sniadania-na-wynos/styczen/tydzien-4/654-wtorek
½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)
Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Farsz:
100 g kaszy gryczanej
100 g chudego twarogu
1 cebula
Sól, pieprz
Ewentualnie łyżka śmietany
Oliwa z oliwek
Kaszę gryczaną ugotuj na sypko, cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podduś chwilę na patelni. Twaróg zgnieć razem z kaszą i cebulką. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli farsz się nie lepi możesz dodać łyżkę śmietany.