Id kategorii - 133 Itemid - 312 view - article id - 900 referer - http://aktywniepozdrowie.pl/sniadania-na-wynos/sierpien/tydzien-3/900-wtorek uri - /sniadania-na-wynos/sierpien/tydzien-3/900-wtorek
Paprykę włóż do rozgrzanego piekarnika. Wyjmij, kiedy skórka zacznie się zwijać. Następnie włóż paprykę do foliowej torebki . Po 15 minutach wyjmij paprykę, zdejmij z niej skórkę i pokrój w paski. Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze do uzyskania gładkiej masy.
Bajgle
Składniki na 12 porcji:
Ciasto na 12 sztuk:
100 g mąki pszennej
75 ml mleka
1 jajko
¼ torebki drożdży w proszku
1 łyżki oliwy
½ łyżeczka soli
Szczypta cukru
1 łyżki masła do posmarowania formy
Mleko podgrzej i lekko ubij z jajkiem oraz oliwą. Mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem i solą, wlej mleko z dodatkami, wyrób gładkie, elastyczne ciasto i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i wykrój z niego 12 krążków o średnicy 5 cm. Pośrodku każdego zrób dziurkę. Wszystkie krążki ułóż na blasze wysmarowanej masłem i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Piecz 20 minut w temperaturze 175°C. Ostudź. Przekrój na dwa krążki i posmaruj pastą.