Id kategorii - 128 Itemid - 375 view - article id - 851 referer - http://aktywniepozdrowie.pl/sniadania-na-wynos/lipiec/tydzien-2/851-czwartek uri - /sniadania-na-wynos/lipiec/tydzien-2/851-czwartek
Mieszanka letnich owoców (maliny, agrest, porzeczki)
Sałatka z bobu z fetą
Składniki na 4 porcje:
500 g bobu
200 g pomidorów
125 g sera feta
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
3 łyżki posiekanego koperku
12 czarnych oliwek
sól, pieprz
Bób ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Odsącz i odstaw do ostygnięcia. Pomidory pokrój w ósemki, a ser feta w niewielkie kostki. Bób wyłuskaj, wymieszaj z pomidorami i fetą. Z oliwy i octu przygotuj sos vinegret - dodaj do niego posiekany koperek. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem, polej przygotowanym sosem, udekoruj oliwkami.