Id kategorii - 126 Itemid - 374 view - article id - 833 referer - http://aktywniepozdrowie.pl/sniadania-na-wynos/czerwiec/tydzie-4/833-wtorek246 uri - /sniadania-na-wynos/czerwiec/tydzie-4/833-wtorek246
Melona schłodź. Mieszankę sałat porwij. Oliwki odsącz. Pomidory pokrój na cząstki. Melona obierz i pokrój w kostkę. Pomidory, oliwki i melona wymieszaj z sałatą. Bułkę pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oliwy usmaż grzanki. W soku z limonki rozpuść szczyptę soli, dodaj pieprz. Wlej 2 łyżki oliwy i mieszaj, aż powstanie aksamitna emulsja. Sałatę polej sosem i posyp grzankami.
Kompot z rabarbaru Przepis na 8 szklanek:
5 łodyg rabarbaru
2 łyżki cukru
2 litry wody
Kilka goździków
Rabarbar pokrój w kawałki. Namocz go w lekko osolonej zimnej wodzie. Gdy woda zrobi się ciemna odcedź go i zalej świeżą wodą (2 litry) i gotuj. Pod koniec gotowania posłodź i dodaj goździki. Kompot gotuj, aż rabarbar będzie miękki.